Telecommunicatie

 

In deze moderne en snelle wereld, bellen we niet meer via de normale analoge en-of ISDN telefoonlijn. De intrede van de alles-in-een internetverbindingen heeft zijn intrede gedaan. Als Technisch Buro Wissing hebben wij ons ontwikkeld op het gebied van VoIP telefonie in het kader van de verbreding van onze dienstverlening.

Wat is VoIP VoIP of ‘Voice over IP’ is een technologie dat Internet of een ander IP-netwerk gebruikt om spraak data te transporteren. Telefonie is op deze manier mogelijk op datanetwerken zoals het Internet.

 

Telefonie en dat over één IP-lijn

Traditioneel is de infrastructuur voor telefonie- en dataverkeer gescheiden. Telefonie gaat via een analoge lijn en data via bijvoorbeeld een ISDN-2 verbinding. Met VoIP en een breedband verbinding is het echter mogelijk om zowel data als spraak over één IP-lijn te transporteren. Dit maakt analoge lijnen en ISDN2-verbindingen overbodig. Groot voordeel is dat een intern telefoonnummers gekoppeld kan worden aan een IP-adres, waardoor bijvoorbeeld een telewerker ook thuis via dat telefoonnummer bereikt kan worden. 

 

VoIP als vervanger van een tradionele telefooncentrale

Een VoIP telefooncentrale is een centrale die niet fysiek bij u in uw bedrijfspand staat zoals traditionele (PBX of PABX) telefooncentrales. Het is een digitale telefooncentrale die ergens anders staat en die u via het internet benadert. Alle functionaliteiten worden geregeld vanuit de digitale centrale. VoIP gebruikt daarnaast niet de reguliere telefoonlijnen, maar ADSL-verbindingen waarop spraak wordt getransporteerd. De online VoIP telefooncentrale maakt uw telefoonverkeer flexibel en uiterst betrouwbaar. Een VoIP telefooncentrale maakt een grote eenmalige investering overbodig. Het kenmerk van een VoIP telefooncentrale is dat u betaalt per werkplek. Daardoor bent u zeer flexibel. En zijn de kosten flexibel. Lagere vaste kosten dus en geen afschrijvingen over apparatuur die snel verouderd raakt.

 Advies?

Wij adviseren u graag over de mogelijkheden. Neem voor een vrijblijvende afspraak telefonisch contact op met een van onze adviseurs of vul het contactformulier in en we komen bij u langs voor een advies op maat.

 


Offerte aanvragen
Dillenburgstraat 27c
5652AM Eindhoven
T 040 2517772
F 040 2574271
info@tbwissing.nl Adresgegevens